Home » Veelgestelde vragen

1. Hoe sterk zijn de tuindoeken?

De tuindoeken bestaan uit pvc materiaal van 320g per vierkante meter. In vergelijking met traditionele groene of zwarte zichtdoeken is dit ongeveer 3x zo zwaar of sterk. Wij omzomen de randen rondom voor extra sterkte en plaatsen ringogen om de 25cm (ipv gewoonlijk om de 50cm). Op deze manier zijn de doeken zo goed als onscheurbaar. Bovendien zijn de doeken voor een stukje winddoorlatend.

2. Hoe doorzichtig zijn de doeken?

De doorzichtigheid van de doeken varieert door de dag naargelang de lichtinval. Bij donkerder weer kan er een hogere doorzichtigheid zijn dan bij helder weer.

Ook de print is wat bepalend voor de doorzichtigheid. Zo is de plankenprint minder doorzichtig dan de stenenprint. Al bij al mogen we stellen dat de privacy grotendeels behouden blijft bij het gebruik van onze tuindoeken en dus het zicht zo goed als verduisterd is.

3. Welke afmetingen moet ik nemen?

De effectieve hoogte van de doeken is telkens 5cm minder als de draadhoogte. Dit om zowel boven- als onderaan ruimte te hebben om de doeken strak op te spannen. U hangt best de doeken met stevige (plastieken) kabelbinders.

Qua lengte zijn er verschillende mogelijkheden.

4. Hoe duurzaam zijn de doeken?

Onze tuindoeken zijn geprint met milieuvriendelijke inkten. Deze zijn UV- en weersbestendig. Na 5 jaar kan er een lichte verkleuring voorkomen tov van een nieuw doek. Deze is echter optisch bijna niet merkbaar.

5. Leveringstermijnen / Leveringen

Wij houden zo weinig mogelijk stock aan. Daardoor worden de doeken pas gemaakt bij bestelling. U moet rekening houden met een leveringstermijn van ongeveer 6 tot 10 werkdagen vanaf bestelling.

Bij bestelling krijgt u vanaf verzending een e-mail met de track en trace code van het product.

6. Retourneren

We hebben een retourbeleid van 14 dagen. Om in aanmerking te komen voor retournering, moet uw artikel in dezelfde staat zijn zoals u het hebt ontvangen. Dus zonder gebruikssporen. De zender is altijd verantwoordelijk voor de (terug)zending.

Als we de door u geretourneerde artikelen hebben ontvangen, zorgen wij ervoor dat het aankoopbedrag binnen 14 dagen op uw rekening staat.

7. Verzendkosten

Al uw bestellingen worden gratis verzonden.